Alle våre sentre har et godt utstyrt apparatpark. Det legger kriteriene for denne artikkelen som også inneholder en enkel treningsprogram for at du skal kunne trene godt og effektivt. 

Å trene styrkeøvelser i apparater passer for både nybegynnere og viderekommende. Dette er enkelt, raskt og trygt. Det er svært liten skaderisiko ved å benytte apparater, og man får virkelig isolert muskelgruppene man trener på en unik måte. 

Fordeler med trening i apparater

  • Enkle å bruke
  • Lav skaderisiko
  • Enkelt å endre motstand
  • Lett å isolere spesifikke muskelgrupper
  • Fungerer godt hvis du skal i gang etter en skade og trenger å starte forsiktig

Når du trener med apparater, ønsker vi å trene hele kroppen. Her er en treningsøkt du kan gjøre neste gang du er på trening.

FULLKROPP STYRKE PÅ APPARATER

Beinpress (Lår og rumpe) 3 sett, 10-12 repetisjoner

Slik gjør du: Sett deg godt til rette i apparatet og juster setet slik at du har en god bøy i knærne dine i startposisjonen. Føttene dine plasseres med litt bredere enn hoftebreddes avstand på fotplaten. Du kan gjerne vinkle tærne dine litt utover. Sørg for å alltid ha god kontroll i beina når du presser, det vil gjøre skaderisikoen mindre. 

Sittende roing (Rygg, bakside skulder og biceps) 3 sett, 10-12 repetisjoner. 

Slik gjør du: Plasser deg på setet med føttene inntil fotplaten og med lett bøy i knærne. Len deg fremover og ta tak i håndtaket. Len deg tilbake igjen med rett rygg og stolt holdning. Dette er en knallgod øvelse for øvre del av rygg, spesielt for deg som sitter mye på kontor og trenger å styrke ryggen og bedre holdning. 

Brystpress (Bryst, fremside skulder og triceps) 3 sett, 10-12 repetisjoner. 

Slik gjør du: Sett deg i apparatet og juster håndtakene slik at de er i cirka brysthøyde. Øvelsen bidrar mye til å styrke vår presstyrke. 

Sittende nedtrekk (Rygg, bakside skulder og biceps) 3 sett, 10-12 repetisjoner. 

Slik gjør du: Sett deg ned og ta tak i håndtaket med et litt bredt overhåndsgrep. Rett deg opp i ryggen, len deg litt tilbake og kjenn at du holder en stram kjerne. Start bevegelsen med å kjenne at du trekker skuldrene nedover og skulderbladene sammen. Sørg for å ha god kontroll gjennom hele bevegelsen. Dra stangen ned til brystet, og helt opp til startposisjon igjen. 

Leg extension (Fremside lår) 3 sett, 15-20 repetisjoner. 

Slik gjør du: Juster apparatet slik at det blir individuelt tilpasset deg; Sørg for å ha god støtte i korsryggen og hold deg i bøylene på siden slik at du får presset baken ned i setet. Vi anbefaler at du går med lav belastning og heller kjører flere repetisjoner. Øvelsen belaster kneet i stor grad. 

Varm gjerne godt opp enten på en tredemølle, ellipsemaskin eller romaskin før du starter på apparatene. 

Lykke til! 

 

 

Ønsker du å melde deg inn hos Fitnesspoint, klikk her