Når du som ny kommer inn på et treningssenter, uten en plan blir det fort uoversiktlig og kaotisk. Når man ikke har en klar og tydelig plan faller man fort tilbake til det man føler man mestrer, uten å gi deg ut på nye og nødvendige øvelser som faktisk får deg i bedre form. 

Det som er viktig er å ikke starte med øvelser og aktiviteter som ikke får deg nærmere målet ditt. Det vanligste man gjerne ser på et treningssenter er folk som velger øvelser for flatere mage eller strammere lår. Dette blir litt som å kaste bort tiden i søken på bedre helse, uten helt å komme dit du ønsker. 

Man blir stadig overrasket når man prater med folk på treningssenteret og innser at de ikke har plan for treningen sin, og det er ikke veldig overraskende å se de folka velge mange ønskelige øvelser, mange isolerende øvelser uten å ha noen øvelser som danner en grunnleggende styrke, og da er det viktig å velge øvelser som er nødvendige for å lykkes med treningen.

Hva skal du velge for at du skal lykkes?

1. Trening tilpasset deg og din livssituasjon

Det er viktig at treningen er tilpasset deg og dine mål! Skader, vekt, skadehistorikk er nødvendig å tas i betraktning. Har du ikke løpt de siste ti årene, og knapt vært i fysisk aktivitet er det ikke smart å starte med fem fullkroppsøkter i uken, vær smart, start i det små og tenk langsiktig.

2. Treningform du liker

Treningen du skal gjøre, og gjerne ofte nok over lang tid må være trening du liker å holde på. Trening skal gi deg noe tilbake enn kun resultater, med mindre du er en toppidrettsutøver og lever av den treningen du gjør. Vet du ikke hva du liker, må du prøve deg frem. Sørg for å finne noe du selv føler du mestrer, mestring gjør det lettere for deg å like det du holder på med. 

3. Treningen som gir deg resultatene 

Finn først ut hva målet ditt med treningen din er, deretter finn øvelsene som får deg dit du ønsker! Ikke kast bort tiden på å trene på magefølelsen og dagsform, ha med en treningplan og gjennomfør. Husk at treningen du gjennomfører alltid er best. Hvis du også gjennomfører den riktige treningen, vil resultatene komme. 

Lykke til med treningen.

 

 

 

Ønsker du å melde deg inn hos Fitnesspoint, klikk her