Stor forskjell i prisene på treningssentrene Indre Østfold – Mathias (24) trener på det billigste

Mathias Bolak (24) trener på Fitnesspoint i Askim, de har akkurat det han trenger, til en forlokkende pris.

Foto: Marius Lippestad Av Marius Lippestad Publisert: 20. januar 2019, kl. 05:30

Når du skal velge treningssenter i Indre Østfold er det stor forskjell på pris. Men tilbudene er langt fra de samme. Se prisforskjellen i bunn av saken.

Januar er en måned hvor mange trekker til treningssentrene for å innfri nyttårsforsettene sine. Daglig leder på Family Sports Club i Askim Øystein Fundingsrud sier at de har merket litt større trøkk gjennom dørene i januar. Likevel var trykket i januar større før i tiden. Vi jobber aktivt med å gi kunden best mulig tilbud. Det handler om å finne den type trening som passer best for den enkelte. Går de lei av èn treningsform er vi opptatt av å finne noe annet som passer, slik at aktiviteten holdes oppe hele året, forteller Fundingsrud. Tidligere var det mer konkurranse på pris. Det handlet om å sikre seg flest mulig basert på pris. Det førte til at kunder ofte ikke ble fornøyde, kanskje de hadde fått trening for en billig penge og bundet seg til ett år, men brukte ikke medlemskapet sitt. Det ønsker ikke vi. Vi er opptatte av å tilrettelegge og gi hver enkelt det best mulige tilbudet. Derfor tilbyr vi alle våre kunder en samtale med en personlig trener eller fysioterapaut i forbindelse med at de tegner medlemskap, sier Fundingsrud.

Han mener at det å sammenligne priser på treningssentre blir som å sammenligne biler. Man lager ikke en sak om hva som er den billigste bilen i Indre Østfold, og hva som er den dyreste. En Fiat koster mindre enn en Ferrari. Det blir sånn med treningssentre også, man må betale mer for et bedre tilbud, sier Fundingsrud.

Passer for folk som er opptatt av pris:
Fitnesspoint i Askim er distriktets billigste treningssenter. Leder Tom Kolberg forklarer hvorfor de kan legge seg så mye lavere på pris enn hva konkurrentene kan. Fitnesspoint er en del av en kjede. Vi er ikke bemannet og har heller ikke dusj. Treningssenteret passer for folk som liker å trene for seg selv, og er prisbevisste, sier Kolberg. Vi har merket en større pågang i januar, så det er gledelig. Senteret har i dag over 300 medlemmer, men det er alltid plass til fler, sier Kolberg med et smil.

Finner alt jeg trenger:
En av de som trener på senteret midt i Askim sentrum er Mathias Bolak (24). Smaalenenes Avis møter han midt i en treningsøkt. Jeg trener "litt av og på". Hovedgrunnen til at jeg trener her er at det er billig, forteller askimingen. Likevel finner jeg alt jeg trenger her. Åpningstidene er gode, det gjør at jeg kan trene både før og etter jobb, følger han opp på spørsmål om hvorfor han har valgt medlemskap i Fitnesspoint.

Så mye koster det å trene i Indre Østfold
Hva som inngår i de forskjellige prisene varierer. De fleste sentrene tilbyr flere typer medlemskap, med forskjellige innhold. Utgangspunktet for prisene som er oppgitt er det billigste tilbudet for voksne for å trene hele dagen. Prisene er oppgitt per måned og funnet på sentrenes hjemmesider.

ASKIM
Family Sports Club: 499 kroner
Invictius: Med binding 499 kroner / uten 599 kroner
Ace: Med binding 299 kroner / uten 359 kroner
Fitnesspoint: 149 kroner (1788 betaler for et helt år) / uten binding 198 kroner
Østfoldbadet: 599 kroner
Askim treningssenter: 299 kroner (bindingstid inneværende pluss neste måned)

Spydeberg:
Spydeberg treningssenter: Med binding 390 / uten binding 500 kroner
Thonerud Gym: Med binding 380 kroner / uten binding 250 kroner (3000,- for et helt år)

Marker:
Family Sports Club: Med binding 425 kroner / Uten binding 469 kroner

Trøgstad:
Sportyfitness: 419 kroner

Skiptvet:
Spenst: 520 kroner

Eidsberg:
Family Sports Club: Med binding 469 kroner / uten binding 569 kroner
Mudo gym: 399 kroner uten binding
SvingInn: Med binding 350 kroner / uten binding 390 kroner

Hobøl:
Helhetsgården: 499 kroner
NB! Prisene kan variere ut i fra alder, når på dagen man trener og flere andre faktorer.